Åmåls kyrka

Åmåls kyrka

Åmåls kyrka ritades i nyklassisk stil av P W Palmrot 1794. Efter en omfattande restaurering under ledning av arkitekten Gustaf Clason i nära samarbete med konstnären Olle Hjortzberg omvandlades interiören till ett kyrkorum från  1930-talet. Hjortzberg målade förutom altartavlan ”På vandring mot den heliga staden” 22 andra motiv i kyrkan.

Andra sevärdheter i kyrkan är dopfunten från 1200-talet som tidigare har stått i Åmåls gamla kyrka. Den står till höger om altaret. Änglarna i koret är skulpterade av Britta Nerman. Altaruppsatsen och krucifixet är signerade  Sigurd Persson.

Portalsida: Åmål
Platsens koordinater: 59.056416 , 12.703223
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 9 juli, 2018  
Externa länkar:
https://www.svenskakyrkan.se/amal
https://sv.wikipedia.org/wiki/Åmåls_kyrka
https://www.kyrkokartan.se/056544/Åmåls_kyrka

Berätta gärna något mer om platsen!

Platsens Facebookinlägg

Söndagen 2 september kl 11:00
Åmåls Kyrkor firar gemensam Gudstjänst i G:a Kyrkan, Åmål
ENHETEN I KRISTUS
14:e söndagen efter Trefaldighet
VARMT VÄLKOMMEN!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

ÅKS Åmåls Kyrkor i Samverkan

Jesusfestivalen 2018 är över och vi ser tillbaka på några fantastiskt härliga dagar då vi fick bjuda på kaffe & bullar, musik, vittnesbörd och JESUS till skaror av människor!

Svante Rumars tolkning av Bob Dylan, Jesusbussen med team, missionsbåten Christina och Åmåls kyrkors egna medlemmar skapade en Jesusatmosfär mitt i stan där tusentals bluesentusiaster strosar förbi.

Både dag och natt fanns vi där och fick betjäna så många människor, inte bara med musik & sång och gratis fika, men också med förbön, djupa samtal, tröst och uppmuntran.

När människor med djup ångest, svår sorg, depression, sjukdom eller andra svåra livssituationer stannar till och får ett samtal och förbön och sedan säger: "Tack för att ni finns", "tack för att du lyssnade" eller "tack för dina förböner" ... och går därifrån lyckligare, gladare, friskare och starkare ... då är det värt varje timme av arbete.
... See MoreSee Less

View on Facebook

I kväll samlas vi till en mycket viktig böne- och inspirationssamling för årets stora Jesusfestival.

Vi ses kl 18:30 i Baptistkyrkan, Kungsgatan 19, Åmål
... See MoreSee Less

View on Facebook