I filmen Farsan (2010) spelar regissören Josef Fares far Jan Fares huvudrollen som cykelreparatören Aziz. Han är änkling, hustrun är begravd på stadens kyrkogård. Aziz har en son och svägerska. Paret lurar Aziz till att tro att svägerskan Amanda är gravid. Anledningen är att sonen Sami inte kan få barn, men att de hoppas kunna adoptera ett barn lagom till att det blir dags för Amanda att föda sitt påhittade barn.

Filmen utspelas även på Aziz arbetsplats, Jörgens Cykel, där han tillsammans med kollegan Juan arbetar i firman som drivs av den tunnhårige Jörgen och dennes mor Edith.

Jörgen skapar sig en del problem kring en självförståelse av att han är mesig och inte tillräckligt manlig i sin relation med sambon Lotta. Aziz ger en del mer eller mindre goda råd till hur Jörgen ska skaffa sig en tuffare stil.

Efter förslag från sonen kommer Aziz över sorgen över den döda hustrun och börjar se sig om efter en ny flickvän. Han får ett särskilt gott öga till Edith, som inte är lika intresserad av någon relation utöver den kollegiala på arbetsplatsen.

Filmen är inspelad i Trollhättan och Vänersborg, men det nämns inte uttryckligen var handlingen utspelar sig.

Läs mer om filmen på Svensk Filmdatabas och Wikipedia.

Alla platser i