Resepraktikan dokumenterade under hösten 2017 olika verksamheter som bedrivs i Ericssons gamla fabriker vid Telefonplan i Midsommarkransen i södra Stockholm. Företag, myndigheter och andra offentliga verksamheter huserar numera i de gamla kontoren och tillverkningslokalerna.

Konstfack flyttade från Gärdet till Telefonplan i början på 2000-talet och dess verksamhet kan ses runtomkring på fabriksområdet. Som besökare kan man, om man vill, börja tolka företeelser på området som kopplade till konstskolan och/ eller fristående konstnärlig verksamhet. Det går att tillskriva en händelse, föremål eller perspektiv ett konstnärligt innehåll.

Plötsligt skapade omständigheterna en installation. Resepraktikan var på rätt plats vid rätt tid när en passerande sopbil producerade en visuell kommentar om den samtida, institutionella konstens värde: Är dagens konst skräp?

För en bråkdel av en sekund uppstod en kortvarig installation med denna frågeställning. Med ett viss mått av tur och påpasslighet kunde Resepraktikan dokumentera händelsen. ”Ögonblicksinstallationen” presenteras i fotografiet högst upp i denna bloggpost.

Läs mer om Konstfack på Resepraktikan.se

Lämna en komentar

Kommentera