Värmlandsexpeditionerna följdes upp med en resa till Örebro län. Denna resa genomfördes under tre intensiva dagar i mitten av juni under helt andra väderförutsättningar än de tropiska Värmlandsturerna. Vädret var bra till en början, men försämrades kontinuerligt till att sluta i hällregn med åtta-niogradig temperatur.

I videon nedanför demonstreras hur resan utvecklades. Tillsammans med andra Värmlandsexpeditionen (Karlskoga, Degerfors, Laxå) besöktes samtliga kommuner i länet utom Lindesberg.

Länstrafiken i Örebro erbjuder likt Värmlandstrafiken 1- och 3-dagars periodkort för resenärer som reser intensivt över stora områden under kort tid. Länskortet innefattar hela länet samt ett par städer och samhällen i angränsande län. Ludvika är en sådan ”bonusort” i Dalarnas län. Resepraktikan kunde därmed åka tåg till staden med länskortet.

Lämna en kommentar

Kommentera