När Almedalsveckan 2018 kör igång kan det vara av intresse med en liten bloggpost från slutspurten av förra årets vecka. 2017 avslutades Almedalen med Moderaternas dag.

Resepraktikan besökte Gotland sommaren 2017. Färjan från Oskarshamn med en av reportrarna anlände till Visby mycket tidigt på fredagsmorgonen. Reportern dokumenterade den sovande medeltidsstaden. Efterhand vaknade olika samhällssektorer till liv och vid niotiden var aktiviteterna igång.

Almedalsveckan lär som det heter ”peaka” på tisdagen och en del besökare börjar redan ge sig av under onsdagen. Fredagen kändes som en eftersläntrarnas dag.

Resepraktikans två reportrar gick senare på dagen och lyssnade på Anna Kinberg Batras sista Almedalstal som moderat partiledare.

Anna Kinberg Batra håller tal i Almedalen 2017.

Under talet stod Nordiska Motståndsrörelsen långt från talarpodiet med sina fanor. Ett antal dialog- och säkerhetspoliser såg till att inget skulle störa Kinberg Batras tal.

Nordiska Motståndsrörelsen under Kinberg Batras tal.

Resepraktikans redaktion tog sig en kaffe på bibliotekets café. Från positionen på några parkbänkar utanför byggnaden kunde de följa både partiledartalet och några av mediebolagens direktrapporteringar om samma tal.

Direktsändning under partiledartalet.

Bara några timmar senare var politikerveckan närmast som bortblåst. Almedalen och centrala Visby började återta sin identitet som sommar- och turiststad.

Riksmedierna var snabba med att packa ihop.

I den nu återställda sommarstaden fick Resepraktikan syn på en reklamskylt om en app om Olof Palmes Almedalen.

Reklam för app om Olof Palme och Almedalen.

Mobilappen laddades ner, men den gav ett bistert besked:

Appen Olof Palme i Almedalen har slutat fungera.

Almedalsveckan var definitivt över för den här gången.

Lämna en komentar

Kommentera