En magisk dag för Kristianstadsborna. Kalaset började 16.00 med åttondelsfinal mot Schweiz.

Resepraktikan hörde utanför stationen i Kristianstad, av en lycklig slump,  från ett inrest Hässleholmsällskap, att Kristianstads storheter Lasse Stefanz skulle ge en gratiskonsert senare på kvällen på Stora torg. Detta ledde till att hemreseplanerna ändrades något till ett senare tåg från Hässleholm till Nässjö.

Sverige besegrar Schweiz i fotboll och därefter bjuds det på gratiskonsert med Lasse Stefanz på Stora Torg i Kristianstad.

Bandet började spela vid sjutiden. Tåget till Hässleholm avgick 20.03, vilket gav nästan en timmes konserttid innan avresa. På denna tid hanns bland annat den skånska hiten Huaröd med (låten framförd 2017 YouTube). Mellansnacket var på skånska, men en gång föll frontfiguren Olle Jönsson in i konsertrutinen och började prata på rikssvenska. Han lade dock snabbt märke till detta och övergick till skånskan igen.

Resepraktikan fotograferade och filmade, vilket inte var enkelt då en två meter bred, ihoprullad gammal skolkarta medfördes in i folkvimlet. Den långa rullen uppmärksammades av den blandade, till stor del seniora, publiken. De trodde kanske att reportern hade en banderoll med ett budskap som hyllade Lasse Stefanz?

Det var skolkartan som var huvudskälet till att Resepraktikan var i Kristianstad. Kartan hade vunnits på nätauktion och då en reporter var i krokarna kunde kartan hämtas på plats. Därmed undveks en kostsam transport.

På Pågatåget till Hässleholm stötte reportern på Hässleholmssällskapet igen (vi hade även setts på konserten). Det var mamman i sällskapet som hade störst intresse av Lasse Stefanz; hennes barn och andra släktingar var mindre intresserade. Hon undrade om konserten redan var slut då reportern hade hoppat ombord strax innan tåget gick. Nej då, konserten var i full gång, men jag hade varit tvungen att ta samma tåg som Hässleholmssällskapet. Lasse Stefanz hade dock hunnit spela både klassikern Vid en liten fiskehamn (YouTube) samt deras cover på Erasures Only you – Bara du (YouTube).

Den blonda kvinnan menade att konserten hade innehållit ett par tråkiga låtar och vi antog att De sista ljuva åren (med Christina Lindberg YouTube) skulle avsluta konserten som bejublat extranummer.  (Men då borde vårt tåg vara någonstans i Vinslövstrakten.)

I Hässleholm var det fortfarandande flera timmar kvar innan nattåget skulle avgå mot Stockholm/ Västerås. Dessa timmar användes till att se Den blomstertid nu kommer på bio. En fundering om filmen finns i denna post på bloggen.

Lämna en kommentar

Kommentera