En liten film om industri- och kulturhistoriska sevärdheter vid Aborreberg och kring Bråviken, Norrköping.

Norrköping erbjuder många sevärdheter till industri- och kulturhistoriskt intresserade resenärer. I innerstaden finns Industrilandskapet och mycket annat sevärt, det är lätt att missa vad som erbjuds i Nörrköpings ytterområden och i stadens närområde.

Resenärer som bor på vandrarhemmet på Aborreberg (vandrarhemmets webbplats) får sevärdheterna kring Bråviken på köpet, medan andra resenärer får ta sig med bil, busslinje 116, eller på annat sätt längst ut i villasamhället Lindön.

Från klipporna mellan Abborebergets veranda och sommarvistets lusthus är det under klara dagar lätt att se Djurö kvarn (Lantmännens webbplats), Bravikens pappersbruk (Holmens webbplats) och de nyare delarna av Norrköpings hamn (Norrköpings hamns webbplats).

Vill man ha en kopp kaffe till utsikten finns Aborrbergets veranda med servering i det tvåhundraåriga huset och på uteverandan (Verandans webbplats).

Det går även att betrakta Bråviken och dess sevärdheter från Aborrebergets lusthus (utsikten från lusthuset på bilden högst upp).

Lämna en komentar

Kommentera