Tranås stad hade chartrat den vedeldade ångbåten S/S Boxholm II för färd tvärs över sjön Sommen till Blåviks kyrka.

Precis vid avfärden från hemmahamnen i Tranås kom det efterlängade regnet efter veckor med värme och torka. Ångbåten tar 70 personer och det var fullsatt.

Från bryggan till kyrkan

Sommarkonserten i Blåviks kyrka har blivit en tradition för många Tranåsbor. För fyrtionde gången under de senaste femtio åren har violinisten Wille Sundling hållit konserter i kyrkan tillsammans med andra musiker. Nu ackompanierades han av Karin Arvidsson. Mellan musikstyckena berättade Sundling underhållande historier från sitt långa musikerliv. Troligen fick vi vara med om Sundlings sista sommarkonsert i Blåviks kyrka, då han flyller 80 hösten 2018.

Sommarkonsert

Under konserten började solen titta in i kyrkan och hemfärden skedde i solsken.

Lämna en kommentar

Kommentera