Google kartor har sedan det lanserades 2005 fått allt fler användningsområden. Från att ha kunnat se på hela världen från ett fågelperspektiv gick Google ett steg vidare när företaget år 2007 lanserade Google gatuvy (i Sverige från 2009).

Påhittiga spelutvecklare kom på olika sätt att använda Google maps för sina spel. Med de moderna smarta mobilerna och deras uppkoppling till Internet och positionering med GPS erbjöds kraftfulla spelkonsoler för spel ute i verkligheten.

En verklig pionjär för spel där verkligheten blandas med Google maps är spelutvecklaren Niantic som skapat de förstärkta verklighetsspelen Ingress och Pokémon GO, där det senare spelet blev en global megasuccé 2016.

2018 tog Google ännu ett steg och skapade möjlighet att använda hela världen som spelplan till spel som utvecklas på spelplattformen Unity.

Filmen högre upp i posten är en kort film med exempel hur kraftigt den verkliga världen kan omvandlas i ett spel. I videon nedanför från Google utvecklarkonferens I/O 2018 ges en mer ingående beskrivning av en del av de möjligheter som Google kan erbjuda spelutvecklare.

Lämna en kommentar

Kommentera