Om Stig Petrés hemlighet (2004) är en SvT-serie i tre delar. Regi: Harald Hamrell.

Stig Petré (Michael Nyqvist) är arvtagare till en mekanisk verkstad i Hallstabro, en liten stad  i Mälardalen. Stig är dock inte av sin faders kaliber. Fadern grundade både fabriken och den lokala fotbollsklubben Hallstabro BK. Sonen håller sakta på att driva fabriken i konkurs och hans entusiasm för att leda föreningen är måttlig.

.

Så en dag på väg till banken tillsammans med sin mycket kompetenta medarbetare, controllern Linda (Sofia Ledarp), går Stig in i väggen. Han följer motvilligt sin läkares råd att delta i en mindre samtalsgrupp som leds av terapeuten Björn (Jonas Karlsson).

Serien är huvudsakligen inspelad i Gnesta (fotbollsföreningens hemmaplan är dock inspelad i Täby kyrkby), men handlingen i serien utspelas i det fiktiva Hallstabro. Gnesta ”spelar” därmed inte sig själv som Brygge i In Bruges eller Köping i Tårtgeneralen.

Om Stig Petrés hemlighet finns tillgänglig på SvT:s Öppet arkiv.

Lämna en kommentar

Kommentera