Dalslands konstmuseum Upperud

Dalslands konstmuseum

Dalslands Konstmuseum ligger högt ovanför sjön Spången, som är en del av Dalslands kanal. Om man vill besöka museet med egen båt finns det en gästbrygga nere vid sjön.

På Dalslandskännaren och antikhandlaren Sten Torstenssons initiativ påbörjades museibygget som invigdes 1995. I bottenvåningen visas Torstenssons egna samlingar: målningar, silverskatter och konsthantverksföremål. Butikens utbud varierar efter de tillfälliga utställningarnas innehåll.

Café Bonaparte i det gamla brukshotellet strax intill har fått sitt namn efter Napoleons brorsdotter, Christine Charlotte Alexandrine Egypta Bonaparte. Hon gifte sig 1818 i Rom med greve Arvid Posse, ägaren  till Upperuds och Billingsfors järnbruk. Grevinnan trivdes inte på bruket och lämnade Dalsland redan efter ett år för vidare äventyr.

En park med många stora skulpturer omger museet.

 

 

Portalsida: Melleruds kommun
Platsens koordinater: 58.806919 , 12.436984
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 9 juli, 2018  
Externa länkar:
http://www.dalslandskonstmuseum.se
http://www.dalslandskonstmuseum.se/cafe/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Dalslands_konstmuseum

Berätta gärna något mer om platsen!

Platsens Facebookinlägg

GLÖM INTE ATT FIRA MIDSOMMAR MED OSS PÅ DALSLANDS KONSTMUSEUM. SOM VANLIGT BLIR DET MUSIK, DANS, FISKDAMM OCH JORDGUBBSTÅRTA!
KLOCKAN 14.00 STARTAR VI!
VARMT VÄLKOMNA!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Dalslands konstmuseum

Den 19 maj är det vernissage på Dalslands konstmuseums sommarutställning. Då visas arbeten av Mats Theselius och Tova Mozard. I samarbete med Upperud 9:9 arrangeras också en fest där den kände sångaren David Urwitz uppträder. Vernissagen börjar kl 15.00 på museet. Kl 17.30 börjar David Urwitz spela. Museibesökare erhåller vinbiljett till Upperud 9:9. Fri Entré till både museet och Upperud 9:9
Varmt Välkomna!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Dalslands konstmuseum

Under kristihimmelfärdshelgen är det konstvandringen i Dalslands. Dalslands konstmuseum är en utställningsarena med en samlingsutställning med dalsländska konstnärer. ... See MoreSee Less

View on Facebook