Hoppa till verktygsfältet
Platsens portalsida: Eskilstuna

Pingstkyrkans Secondhandvaruhus gör skäl för sitt namn med ett stort och varierat utbud. Varuhuset finns i en gammal industrilokal i området Vallhall på Mått-Johanssons väg 42.

Resepraktikans reporter missade en buss och hade vandrat en lång stund genom olika industriområden. Reportern anlände klockan 13.20 till Mått-Johanssons väg och kunde läsa på den stora skylten att butiken stängde redan 13.00!

Var denna långpromenad helt i onödan? Uppgifter på Internet hade sagt något annat om öppettiderna och … Internet hade i det här fallet rätt! Varuhuset hade några veckor tidigare förlängt lördagsöppenhållandet en timme.

Istället för att rycka i en låst dörr gavs det gott om tid att bekanta sig med secondhandvaruhusets utbud. Det blev ett par fina inköp: En bok om Eskilstuna-Kurirens historia, en bok i den trevliga Välkommen-till-serien, Välkommen till Eskilstuna, samt inte minst en samlartallrik i Gustavsbergs Eskilstunaserie.

Eskiltstunatallrik
Remingtonverkstaden vid Carl Gustafs Stads Gevärsfaktori 1867

Motivet föreställde tillverkningen av bakladdade Remingtongevär i Carl Gustafs Stads Gevärsfaktori 1867. Fyndet var lite extra inpirerande då nästa stopp på Resepraktikans promenad i stan skulle bli Eskilstuna stadsmuseum, som numera finns i den gamla vapenfabrikens lokaler.

Mått-Johansson, Carl Edvard Johansson (1864-1943), var en av Eskilstunas stora tekniska genier som bland annat uppfann en måttsats med passbitar för industriell tillverkning och grundade företaget AB C.E. Johansson.

Bildgalleri

Närliggande platser

Externa länkar

Lämna en kommentar

Berätta gärna något mer om platsen!