Linköping Tekniska verken kraftvärmeverk

Tekniska verken Linköping

Tekniska verken i Linköping kan leda sin historia tillbaka till 1902 då Linköpingsentreprenören Jonn O Nilson grundade Linköpings Elektriska Kraft- och Belysningsaktiebolag.

Linköpings stad förstod värdet av att producera sin egen energi och numera är Tekniska verken ägt av Linköpings kommun. Från Jonn O Nilsons ursprungliga vattenkraftverk har antalet kraftverk i företagets ägo växt till närmare 40.

Tekniska verken var en föregångare för utbyggnaden av fjärrvärme. I galleriet visas bilder från kraftvärmeverket vid Stångån, vars första etapp stod klar i mitten av 1950-talet. Anläggningen har numera tre olika pannor. En för biobränsle, en för kol och en för olja

Företaget är även verksamt inom andra områden som ekologisk energiproduktion, bredband, vattenförsörjning och rening.

Portalsida: Linköping

Berätta gärna något mer om platsen!

Platsens Facebookinlägg

17 hours ago

Tekniska verken

Som ett komplement till våra återvinningscentraler finns Elvinn – ett smart skåp som gör det enkelt att återvinna sådant som annars lätt hamnar i soporna. Du hittar Elvinn i olika matbutiker runt om i Linköping.

Här kan du lämna:
🔋 Småbatterier
💡Lampor
📱Småelektronik (så som fjärrkontroller, mobiltelefoner eller eltandborstar)
💅Hushållskemikalier (sprayburkar med innehåll, nagellack, myrdosor, rengöringsprodukter)
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

Tekniska verken

Ser det ut så här hemma i trädgården?

Ta hand om fallfrukten själv och gör en paj, mos eller lämna den till ett lokalt musteri som gör saft, must och sylt. Du kan även ställa ut en korg med din fallfrukt och låta grannarna ta del av skörden.

Blir det ändå över, eller om frukten har blivit dålig så tar vi gärna emot fallfrukt på våra återvinningscentraler i Linköping och använder den för att producera biogas.

Se våra öppettider här: www.tekniskaverken.se/avc
... See MoreSee Less

View on Facebook