Platsens portalsida: Lönsboda

Ett trevligt utflyktsmål och rastställe i Lönsboda är Café Kronan. Resepraktikan avslutade sitt septemberbesök 2015 i samhället på caféet med kaffe och bakelse. Kronan var nyöppnat sedan maj, mycket mysigt med ett fint utbud.

Det fanns mycket att fundera på efter turen i Lönsboda med bland annat upptäckten av en sprängmedelsbutik, samt ett fynd i en loppis: en väggtavla-souvenir med utvandrarmonumentet i Karlshamn.

För en vetgirig resenär är det alltid trevligt med mat- och rastställen som ligger längs med trafikerade vägar. I Lönsboda gick trafiken fortfarande genom samhället och det gav en rytm som gått förlorad i städer och samhällen med kringfartsleder.

Pulsen fick Resepraktikans reporter att tänka på andra samhällen med genomfartstrafik som Kisa och Smålandsstenar. För de flesta som bor i genomfartssamhällen är det dock oftast bättre att tung trafik leds runt centrum.

Tiden gick snabbt och det blev dags att fortsätta söderut. På väg till bilen, som stod parkerad på Kronans gästparkering, upptäckte jag att bilnycklarna var borta. Alla fickor genomsöktes utan resultat; kunde jag ha tappat nycklarna på caféet? Inte så troligt. Väl framme vid bilen satt nycklarna i bildörren på förarsidan. Så disträ kan man bli när ens eftermiddag har fyllts med intryck från Lönsboda.

Bildgalleri

Närliggande platser

Externa länkar

Lämna en kommentar

Berätta gärna något mer om platsen!