Linköping Erikshjälpen

Erikshjälpen Linköping

Erikshjälpen i Linköping finner man på Roxtorpsgatan 10 i den södra delen av köpstadsområdet Tornby. Resepraktikan besökte Erikshjälpen i samband med en loppis-, auktionskammar- och antikhandelsexpedition till staden.

Expeditionen tog på krafterna så det var skönt att kunna ta igen sig med en kaffe och räksmörgås, som serverades på en Rörstrand jultallrik med Dalarnamotiv.

Erikshjälpen är granne med Stadssmissionen. På andra sidan gatan syns mejeriets vågiga tak

Tomelilla Erikshjälpen och Pingstkyrkan

Erikshjälpen & Pingstkyrkan, Tomelilla

Erikshjälpen och Pingstkyrkan flyttade ut från centrum till Industrigatan när det blev för trångt i de gamla lokalerna i mitten av 2010-talet.

Resepraktikans reporter promenerade från stationen till Erikshjälpen och passerade den ensamt belägna disponentvillan i det annars rivna slakthusområdet.

På loppisen hittade reportern en souvenir i formen av en koskälla från Mora. Det var inte så mycket folk i butiken och kassapersonalen hade tid till att berätta om de olika turerna kring den gamla villan.

Förutom koskällan fick reportern syn på ett par serveringsbrickor med Elvis Presley och Marilyn Monroe-motiv. De var mycket trevliga, men de lades tillbaka. Blott ett ögonblick senare plockade ett yngre par i gothklädsel på sig brickorna och gick mycket nöjda till kassan med dagens ”klipp”.