Stockholm Uppenbarelsekyrkan

Stockholm Uppenbarelsekyrkan

Uppenbarelsekyrkan i Hägersten ligger på Vallfartsberget vid Bäckvägen. Kyrkan byggdes i samband med att Brännkyrka församling år 1957 delades i två församlingar. Uppenbarelsekyrkan blev kyrka för den nya Hägerstens församling.

Kyrkan invigdes 1961. Johannes Olivegren var arkitekt. Ralph Bergholtz och Randi Fisher skapade de uppmärksammade glaspartierna.

Det låg tidigare en dansbana på Vallfartsberget.

Portalsida: Midsommarkransen

Berätta gärna något mer om platsen!

Platsens Facebookinlägg

3 days ago

Svenska kyrkan Hägersten

Nu är höstprogrammet här! Inte för att vi nödvändigtvis vill påminna om att hösten är i antågande, men det kan vara bra att förbereda sig. ☺️ I programmet hittar du exempelvis tips kring intressanta föredrag, avkopplande meditationer och meningsfull barn- och ungdomsverksamhet. Läs gärna och botanisera. Och hör av dig om du vill ha den, men inte har fått den. (I helgen ska den ha landat i alla våra brevlådor i Hägersten.)
#hägersten #svenskakyrkanhägersten
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Svenska kyrkan Hägersten

En veckas ungdomsläger i Taizé är till ända. Vi har mött 4000 personer i bön, bibelsamtal, måltider, städning, lekar och tystnad. På kvällarna har sångerna fortsatt i timmar i den öppna kyrkan samtidigt som partystämningen blommat upp vid samlingsplatsen Oyak. Det pulserande hjärtat i kommuniteten är brödernas morgonmässa, middagsbön och kvällsbön, som alla deltar i. Det är en puls som gör något med en. Den är inte enkel att ta med hem, men längtan efter den fastnar lätt i hjärtat. Vi kommer hem taggade och inspirerade av allt som veckan gett. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Välkomna till gosskören! ... See MoreSee Less

View on Facebook