Broby är centralorten i Östra Göinge kommun. Broby har sedan länge varit en knutpunkt i före detta Östra Göinge härad. Här låg en bro över Helge å på vägen mellan Kristianstad och Älmhult. Gästgivaregården fran 1833 finns kvar och serverar mat till både lokala och långväga gäster.

Häradets tingshus fanns i Broby från åtminstone 1600-talet fram till slutet av 1960-talet då rätten uppgick i landsrätten i Kristianstad, sedemera Kristianstads tingsrätt. Tingshuset och dess sessionssal ingår numera i kommunhuset.

I Broby finns en hembygdspark som byggdes upp av bland annat skriftställaren Pehr Johnsson. Det finns ett Göingerum och ett Pehr Johnsson-rum på biblioteket-kulturhuset för den som vill veta mer om bygden och Johnsson. Bredvid hembygdsparken ligger Brobys sportanläggningar med idrottsplatsen samt sim- och sporthallen.

På andra sidan Pappersbruksvägen finns en dressinstation, där det finns möjlighet att åka cykeldressing till Glimminge. Denna sträcka är den enda delen av gamla Hästveda – Karpalunds Järnväg (HKJ) som inte rivits upp. Stationshuset finns kvar, men huset är numera tandläkarmottagning. Resenärer till och från Broby får vänta på bussen vid den anslutande busstationen istället.

Från busstationen är det möjligt att åka till de andra huvudorterna i kommen: Hanaskog, Knislinge och Sibbhult.

Alla platser i Broby