Uppsala Bror Hjorths hus

Bror Hjorth bodde och arbetade i byggnaden i 25 år. Konstnären önskade att hemmet och ateljén skulle bli museum efter hans död. Det färgstarka konstnärshemmet donerades av familjen till Uppsala kommun och efter en period med försöksverksamhet blev det ett permanent  museum år 1987.

En tillbyggnad ritades av arkitekt Bengt Löfberg 1995. Den används för tillfälliga utställningar och programverksamhet.

Portalsida: Uppsala
Platsens koordinater: 59.849408,17.620056
Se platsen på karta & Street View:
Senast ändrad: 11 januari, 2018  
Externa länkar:
http://www.brorhjorthshus.se
https://sv.wikipedia.org/wiki/Bror_Hjorths_Hus

Berätta gärna något mer om platsen!

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Platsens Facebookinlägg

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.