Västra Sallerups kyrka

Västra Sallerups kyrka var nära att rivas i början på 1890-talet. Anledningen var att församlingen hade byggt en ny och större kyrka i det snabbväxande Eslöv. Församlingen hade fått tillstånd att riva gamla kyrkan, men när den nya kyrkan stod klar 1891 så ångrade man sig och lät den gamla kyrkan stå kvar som ödekyrka. Värdefulla inventarier som dopfunt och predikstol flyttades till nya kyrkan.

Inredningen återbördades till gamla kyrkan när denna efter omfattande renoveringar återinvigdes 1953. Kyrkans äldsta delar är från 1100-talet. Tornet är troligen från 1400-talet. En större ombyggnad genomfördes 1751.

Portalsida: Eslöv
Platsens koordinater: 55.829778,13.277461
Se platsen på karta & Street View:
Övre bildens copyright: (user:dcastor). - Eget arbete, Public Domain, Länk
Senast ändrad: 9 februari, 2018  
Externa länkar:
https://www.svenskakyrkan.se/eslov/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Västra_Sallerups_kyrka
http://www.kyrkokartan.se/058402/Västra_Sallerups_kyrka

Berätta gärna något mer om platsen!

Platsens Facebookinlägg

5 days ago

Svenska kyrkan Eslöv

Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. Dopet är en gåva. I dopgudstjänsten, liksom i alla gudstjänster, sägs Guds välsignelse som påminner oss om att vi är sedda och älskade. Guds ansikte är vänt till oss. Kyrkan och församlingen firar och gläds över att en människa döps.

Kom på kalaset 30/9 då vi firar att det gått ett år sedan 160 barn döptes hos oss: Billinge kyrka 11.00, Eslöv kyrka 11.00, Holmby kyrka 14.00, Reslövs kyrka 14.00.

Du som fått en inbjudan till kalaset hem i brevlådan: kom ihåg att anmäla hur många ni kommer så att vi kan beräkna hur mycket tårta vi ska ordna till kaffet efter gudstjänsten. Ange även ev matallergier.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Föreningen Hela Människan erbjuder gratis föreläsningar i Eslöv om olika aspekter på alkoholism och drogberoende för att ge kunskaper och insikter, även till dem som inte själv har problem med alkohol eller droger. De vill även ge hopp och redskap till förändring till dem som själva är drabbade av eget eller andras missbruk. Höstens föreläsningsprogram hittar du deras webb: helamanniskan.se/eslov/331-2/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hur möter jag mina älskade men ibland ganska trotsiga barn utan att själv börja tjata och bli onödigt arg? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? De flesta av oss föräldrar kan känna igen oss i vardagssituationer där relationerna sätts på prov.

16/10 samt 15/11 (samma föreläsning som erbjuds två tillfällen) delar socionomerna Monica och Bengt-Åke Olsson med sig av sin mångåriga erfarenhet av arbete med barn och deras föräldrar samt erfarenhet som gruppledare i föräldraprogrammen Komet (KOmmunikationsMETod) och ABC (Alla Barn i Centrum). Föreläsningen fokuserar på det som fungerar och bjuder in till diskussion om redskap och konkreta råd och tips som du har nytta av i ditt föräldraskap. Utgångspunkten är att du som förälder är kompetent men ibland hamnar i tjatfällan vilket i sin tur leder till en försämrad relation till ditt barn. Föreläsningen ger inga pekpinnar och vill att du som förälder skall känna dig glad och entusiastisk när du deltar.

Var? Eslövs församlingsgård, Utvägen 9, Eslöv. När? Kl 18-20 16/10 respektive 15/11.

Gratis men begränsat antal platser – anmälan på länken här intill.
svkeslov.se/ff
... See MoreSee Less

View on Facebook